Als kansen en opportuniteiten elkaar ontmoeten…

Onbeperkt Jobstudent verbindt talentvolle studenten met een beperking of chronische ziekte met kansrijke bedrijven. Hierdoor werken we actief mee aan meer kansengelijkheid en een inclusievere arbeidsmarkt.

inclusion-in-work-business-team-concept-handsome-2021-09-10-02-20-06-utc-scaled

Wist je dat?

  • Mensen met een beperking of chronische ziekte statistisch 40% minder kans hebben op succesvolle loopbanen.
  • Er ongeveer tussen de 35.000 en 70.000 jongeren in Vlaanderen zijn die heel veel ambities en talenten hebben, maar ook te dealen hebben met een chronische ziekte of beperking.
  • Er nog veel werk aan de winkel is om een meer inclusieve arbeidsmarkt te worden.
  • Veel bedrijven dit willen maar niet weten hoe.
  • Een gemiddeld diversiteitsbeleid van een groot bedrijf 4 A4’tjes telt en ongeveer €15.000 aan consultancykost heeft gekost… om daarna op de plank te leggen.

Zoek niet verder…

Onbeperkt jobstudent brengt kansrijke bedrijven en talentvolle jongeren samen rond studentenjobs en creëert hierdoor een waaier aan mogelijkheden voor beide partijen.

  • Jongeren vullen hun rugzak met interessante werkervaring bij toffe bedrijven.
  • Bedrijven nemen hun maatschappelijke rol op en bouwen aan hun inclusief werkgeverschap.

Maar we laten hen het liever zelf vertellen:

Mijn studentenjob gaf me weer vleugels na een heel lange periode van pijn en verdriet omtrent mijn ziekte. Ik kreeg terug een kans om binnen míjn grenzen deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Niet te snel, niet te traag, juist goed op mijn eigen tempo. Door hun begrip en vertrouwen voelde me niet langer buitengesloten of ‘anders’, integendeel… ik werd terug opgenomen in een groep die me met open armen ontving en me elke dag de kans gaf om terug mijn oude zelf te zijn.

Dit is Bridget. Zij is een kei in structuur in de chaos aanbrengen.

Als bedrijf moeten we dit gewoon doen, actief werken rond meer inclusie op de werkvloer. Laat ons niet direct zeggen dat iets niet kan, maar nadenken hoe iets wel kan.

Dit is Ronny. Algemeen Directeur van Mourik.

Het DNA van Onbeperkt jobstudent

Verbinden
Wij verbinden geëngageerde werkgevers met enthousiaste jobstudenten. We kijken naar de mogelijkheden, vertrekken vanuit motivatie en passie, maar zonder de beperkingen uit het oog te verliezen.

 

Actiegericht
We doen! De ene biedt een job aan, de ander springt. Wij verbinden. De enige vraag die we ons stellen is wat iedereen nodig heeft om de match perfect te doen verlopen. Die voorwaarden zijn cruciaal. Eens die vervuld zijn, gaan we er samen voor!

 

Onbeperkt talent
Door om te denken worden er kansen gegeven aan een grote groep vol onbeperkt talent. Zet onze studenten in hun kracht en er ontstaan mooie, inspirerende dingen. Laten we samen creatief zijn en drempels wegwerken. Small efforts can make a big difference!

Dit is Peres, helemaal opgenomen in het team van ZEB Boortmeerbeek.