Onbeperkt Jobstudent nu ook in Mechelen

Onbeperkt Jobstudent helpt nu ook in Mechelen jongeren met een beperking of een chronische ziekte aan een studentenjob. De voorbije jaren was het project vooral in Antwerpen en de Noorderkempen actief. Dit jaar raakten alweer 50 jongeren aan een job en Onbeperkt Jobstudent wil aan 100 geraken.

Onbeperkt Jobstudent wil jongeren met een chronische ziekte of een beperking aan het werk helpen. Het gaat dan bijvoorbeeld over jongeren met diabetes, de ziekte van Crohn, autisme, ADHD, dyslexie, jongeren die in een rolstoel zitten of mentaal kwetsbaar zijn. “Veel bedrijven willen ook maatschappelijk ondernemen en willen ook met die doelgroep aan het werk gaan, maar weten vaak nog niet hoe”, zegt Ann Keuleers van Onbeperkt Jobstudent. “Dan kunnen wij daarbij helpen.”

De voorbije jaren konden ze zo 50 jobstudenten aan werk helpen. Dit jaar staat de teller ook alweer op 50. Naast bedrijven in Antwerpen en de Noorderkempen zijn er dan ook in Mechelen bijgekomen. “Wij voelen ook dat de nood heel groot is, zowel bij studenten als bij bedrijven. We zijn heel blij dat in Mechelen bedrijven als Protime, Arco en de Albert Heijn met ons aan de slag willen. We werken ook samen met de stad Mechelen die jobs zoekt voor hun leefloon-studenten. De nood is dus groot en we hopen dan ook op nog meer plaatsen aan de slag te gaan.”

Niet alleen vakantiejobs

Het doel is om dit jaar 100 jobs te vinden voor studenten met een beperking of chronische ziekte. Het gaat zowel om vakantiejobs als jobs het hele jaar door. “Jongeren kunnen bij ons doorgeven welke periode ze graag willen werken. De zomervakantie is inderdaad een piekperiode, maar we merken hoe langer hoe meer dat jongeren ook tijdens het schooljaar willen werken. Studentenloopbanen zien er wat anders uit dan vroeger. Ze worden wat meer uitgerekt, duren wat langer, en daarom zoeken jongeren ook een job tijdens het schooljaar.”